Tech

Már azt is Bill Gatesre kenik, hogy nem olvad csak úgy el egy hógolyó

Getty Images
Getty Images

A TikTokról először jellemzően táncos kihívások, buta kihívások és mémek jutnak az ember eszébe, de az internet egy másik jelensége, az összeesküvés-elméletek is erőteljesebben követelnek maguknak teret a videós platformon. Most éppen azt terjesztik felhasználók, hogy a texasi hó kamu és mesterségesen állították elő.

Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett ki szombaton Texasra vonatkozóan, miután a rendkívüli hideg miatt áramszünet és vízhiány sújtott több millió lakost – írtuk korábban. Az áramszünet csúcsán négymillió lakos volt áram nélkül. Szombat óta már minden erőmű újra működik, de vasárnap még mindig 30 ezer embernek nem volt áramszolgáltatás az otthonában.

Mindeközben néhány tiktokker továbbra is osztogatja a videókat, amikben arról beszélnek, hogy a brutális időjárás és a hó valójában a kormány műve, amivel a tehetős elitet védelmezik. Többen belevonják a dologba a földönkívülieket is. És természetesen ebből a körből nem marad ki Bill Gates sem – írja az Insider.

A konteós tiktokkerek úgy próbálják bizonyítani állításukat, hogy hógolyókat próbálnak olvasztani meggyújtott gyufával, gyertyával, hajszárítóval, majd jól meglepődnek azon, hogy az nem olvad el. Pedig erre van magyarázat: a hó ilyenkor szublimál, gőzzé alakul át, mivel „ugrik” egy halmazállapotot.

A hóval, mint jelenséggel szembeni szkepticizmus nem újkeletű dolog, de a texasi helyzet kapcsán vált ismét igazán felkapottá a téma.

@sarahmojo

Someone said do it with a blow dryer #fyp #snowwontmelt #whatshappening #texasblizzard #centraltexas #conspiracytheories #helpmeunderstand

♬ original sound – Sarah

Ajánlott videó

Olvasói sztorik