Tech koronavírus

Világító okosmaszkot villantott a Razer

Razer
Razer

A Razer a Las Vegas-i CES alkalmából mutatta meg többször használatos Project Hazel okosmaszkját, ami gyakorlatilag egy N95-ös orvosi besorolású légzésvédelemmel ellátott darab, a gamereknek szánt termékeiről ismert cég értelmezésében. A gyártó állítása szerint a Project Hazel magas baktériumszűrési hatásfokú (BFE) Smart Podjai a levegőben szálló részecskék legalább 95 százalékát kiszűrik, emellett pedig nagy folyadék ellenállósággal rendelkeznek.

Mivel a maszk átlátszó kialakítású, így viselőjének arckifejezései láthatóak a környezete számára, a sötétben is, mivel automatikusan aktiválódó belső LED-világítást kapott. A tiszta beszédet pedig a Razer VoiceAmp technológiája biztosítja, ami egy beépített mikrofont, valamint egy erősítőt használ a felhasználó beszédének hangosításához.

Az eldobható maszkok miatt keletkező hulladékmennyiség csökkentése céljából a Project Hazel okosmaszk cserélhető és újratölthető korong-szellőzőket használ, amelyek a kétfunkciós, vezeték nélküli, UV-fényű belsővel rendelkező gyorstöltő dobozba helyezéssel kényelmesen fertőtleníthetők a baktériumoktól és a vírusoktól. Jelzőfények mutatják a töltöttségi szintet, teljes töltöttséggel egy egész napig bírja.

A Project Hazel egyelőre csak prototípusként létezik, a gyártás megkezdése előtt még különböző amerikai egészségügyi szervezetek engedélyeire is szükség van.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik