Tech

Így segíti az IKEA a PlayStation 5 és Xbox Series X tulajdonosokat

A PlayStation 5 és az Xbox Series X és S konzolok tavaly novemberben kerültek a boltokba, és akik voltak olyan szerencsések, hogy be tudták szerezni valamelyik gépet, azoknak szembesülni kellett azzal a problémával, hogy az új gépek nem feltétlenül férnek el ott, ahol korábban az Xbox One és a PS4 kapott helyet. Főleg igaz ez, ha valaki IKEA bútorokkal rendelkezik: a svéd gyártó tévékhez tervezett megoldásai mindig is rendelkeztek olyan fakkokkal, ahová az előző generációs konzolok simán befértek, de ezek – és most tapasztalatból beszélünk – túl kicsik az új gépeknek.

Azon nem lepődnénk meg, ha az IKEA kínálata a jövőben ennek függvényében változna, de a cég egyelőre kénytelen ideiglenes megoldással orvosolni a problémát, és egy elég praktikus ötlettel álltak elő. Egy Reddit felhasználó készített képet azokról a „mintrákról”, amit az általa látogatott áruházban talált: ezek pont akkora méretűek, mint a PS5 és a Series X, fel lehet kapni őket, és tesztelhető a kínálat, hogy melyik bútor lehet alkalmas a játékgépek tárolására.

“Which IKEA media storage unit will be able to fit my new, meme-ishly oversized, game console?” from r/gaming

A cég ráadásul kicsit meg is trollkodta a Sonyt és a Microsoftot, hiszen a PlayStation 5-ös minta oldalán az olvasható, hogy „Vajon melyik IKEA bútor alkalmas arra, hogy elférjen rajta az új, mémesen túlméretezett konzolom?”. A cég ezzel nemcsak a méretekre utal, de arra is, hogy a két gép bejelentését követően mémek százai árasztották el az internetet, kifigurázva az újgenerációs konzolok formáit. A bútorgyártó megoldása ettől persze még abszolút praktikus, tényleg nagy segítség lehet a gépek tulajdonosainak, arról ugyanakkor nincs információnk, hogy a hazai áruházakban találkozhatunk-e ilyen mérettesztelő mintákkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik