Tech

Lelepleződött az Xbox Series S, és kiderült az Xbox Series X ára

Egy ideje nyílt titok, hogy a hónapokkal ezelőtt bemutatott Xbox Series X mellett a Microsoft idén egy olcsóbb és gyengébb hardverrel szerelt konzolt is piacra dob, de a redmondi cég mostanáig nem jelentette be az Xbox Series S létezését, annak ellenére sem, hogy a saját termékei buktatták le a gépet pár hete. Ma viszont kiszivárgott egy videó a konzolról, és az árakról is megjelentek információk.

A reggel napvilágot látott részletek egy része abszolút hitelesnek bizonyult, ugyanis pár perccel reggel kilenc után a Microsoft hivatalosan is elismerte a gép létezését, és a cég nyilvánossá tette a pár órával korábban megszellőztetett dizájnt és azon információt is, miszerint 299 dollár lesz a gép ára. Időközben az Xbox Magyarország is kiposztolta a Facebookra a hivatalos ajánlott fogyasztói árat, ami 113 990 forint. Bár erről még nincs bejelentés, de a szivárgások szerint az Xbox Series X 499 dollárba (~150 ezer forint áfa nélkül) fog kerülni, és mindkét gép november 10-én kerül majd forgalomba.

Íme az Xbox Series S. Fotó: Microsoft

Azt ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy az Xbox Series S pontosan milyen hardverrel érkezik. Bennfentesek szerint a Microsoft eredetileg szeptember 15-re tervezte a második gép leleplezését, és a teljesítményt érintő részletek ismertetését illetően továbbra is tartják ezt a dátumot.

Frissítünk:

Időközben a reggeli szivárogtató újabb videót tett közzé, amiből még több részlet kiderül. Az Xbox Series S lemezmeghajtó nélkül érkezik, maximum 1440p felbontásban futtatja a játékokat, akár 120 képkocka per másodperc képfrissítéssel, tudja a raytracing technológiát, képes a 4K-s felskálázára, és egy 512 GB-os SSD lesz a burkolat alatt, aminek hála lerövidülnek például a töltési idők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik