Tech

Európában is kapható lesz az újító okostelefon

ZTE
ZTE

Néhány hónapja a Xiaomi pénzügyi igazgatója, Shou Zi Chew közölte, hogy mérnökeik sikeresen elkészítették a harmadik generációs kijelző alá rejtett kameratechnológiájukat, ami a szeptember elsején bemutatott 5G-s ZTE Axon 20-ra kerül rá elsőként. Ezzel a kínaiak készüléke lett a világon az első olyan mobilja, amin panel alá rejtett szelfikamera található.

A ZTE Axon 20 5G modellhez eddig csak Kínában lehetett hozzájutni, de hamarosan még több országban elkezdik értékesíteni.

A gyártó egy 32 megapixeles szelfikamerát rejtett a kijelző alá, ami a rendkívül áttetsző anyagok használata miatt állítólag remek képeket készít egy képminőséget feljavító algoritmussal karöltve. A felhasználók részéről  még kérdéses, hogy milyen plusz értéket tud adni egy elrejtett szenzor a manapság már egyébként sem túlságosan zavaró, panelba vágott kameralyukak, vagy készülékházból kiugró kamerák mellett.

Egyébiránt tisztességes felső középkategóriás modellnek tűnik: belsejébe Snapdragon 765G processzor került, támogatja az 5G-t, illetve egy 4220 milliamperórás teleppel szerelték fel. A panel 6,92 hüvelykes OLED, beépített ujjlenyomat-olvasóval. A hátlapi kamerarendszert egy 64 megapixeles főegység alkotja, ami mellé 8 megapixeles ultraszéles látószögú, valamint egy 2 megapixeles mélység- és makróérzékelő társul. Választható 6, illetve 8GB RAM-mal, valamint 128/256 GB háttértárral felszerelt változatokban. Az 5G-s alapmodell december 21-től többek között az Európai Unió piacán is elérhető lesz, a hivatalos ár viszont csak később kerül fel a gyártó honlapjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik