Tech

Könnyen megtalálhatók az elveszett kütyük a Samsung újdonságával

A Samsung bemutatta a SmartThings app legújabb frissítését, aminek segítségével a felhasználók gyorsan megtalálhatják Galaxy eszközeiket. A SmartThings Find világszerte elérhető Android 8, vagy annál frissebb operációs rendszert futtató készülékeken, több mint 6 millió felhasználó pedig már a megjelenés előtt kipróbálhatta a rendszert.

Az új funkció a Bluetooth Low Energy (BLE) 4 és az ultra szélessávú (UWB) 5 technológiáknak köszönhetően képes megtalálni a Galaxy kütyüket: legyen szó a kanapé mögé ejtett Galaxy Note20 Ultra telefonokról, az elkeveredett Galaxy Buds Live fülhallgatókról, vagy Galaxy Watch3 órákról. Az eszközök ráadásul úgy is kereshetők, ha offline állapotban vannak, tehát nem csatlakoznak netre.

Ha a szolgáltatás a nyomukra bukkant, egy térképen is láthatjuk, hová tűntek. Ahogy a felhasználók az eltűnt darabok közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget, ami színes grafikával segíti a keresést – annál erősebben jelenik meg, minél közelebb van az elveszett eszköz.

A SmartThings alkalmazás legújabb frissítése október 30-tól már Magyarországon is elérhető, az Android 8, vagy annál újabb operációs rendszert használó Galaxy okostelefonon és tableten. A SmartThings Find a frissítés után az alkalmazáson belül, a nyitóoldal alján található ikonra kattintva érhető el.

Fotó: Samsung

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik