Tech

A Huawei továbbra is kaphat kijelzőket a Samsungtól

Szeptember elején úgy tűnt, hogy a még szigorúbb amerikai exportszabályok miatt hamarosan az  LG és a Samsung is nemsokára megálljt parancsol, és szeptember 15-től felfüggesztik a prémium kijelzők szállítását a Huawei számára.

A Reuters belsős forrásai szerint a legfrissebb fejlemény, hogy a Samsung Electronics megkapta az ideiglenes kereskedelmi engedélyt az USA kereskedelmi minisztériumától, így a dél-koreaiak a továbbiakban is szállíthatnak bizonyos típusú paneleket a kínai vállalatnak. Így újabb fontos partnerrel maradhat üzleti kapcsolatban a Huawei, miután korábban az Intelnek is sikerült megkapnia a szükséges engedélyeket az elsősorban Huawei laptopokba szánt komponensekkel való üzleteléshez. A felmentést biztosító ideiglenes kereskedelmi licencről tudni kell, hogy azt minden beszállítónak magának kell igényelnie, és az elbírálás is egyedi szempontok szerint zajlik.

A Samsung Display egyaránt fontos beszállítója a Samsung Electronicsnak és az Apple-nek is, ám az általuk gyártott OLED-panelek Huawei okostelefonokban is megtalálhatók.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik