Tech

3-5 évig húzza egy tévé a magyar háztartásban

A Samsung reprezentatív felmérése szerint a megkérdezettek 97 százalékának van otthon televíziója, közülük 75 százalék kettő vagy annál több készüléket is tart az otthonában. Egy átlagos tévé élete egy háztartásban 3-5 éven keresztül tart, és a szórakozás, illetve információszerzés mellett egyre nagyobb arányban használják az ilyen eszközöket otthoni sportolásra is.

A válaszadók egyharmada jellemzően elajándékozza a régi készüléket, főleg a fiatalabb korosztály tesz így, míg az idősebb korosztályra jellemzőbb, hogy a már nem használt televíziót hulladékudvarba adják.

Mindössze a megkérdezettek 5 százaléka vásárol új modellt régi televízió visszavásárlási akció keretein belül. Új tévé vásárlásakor a leggyakoribb érv az elavulás vagy az elromlás. Kiválasztáskor a technológiai adottságok fontosabb szempontok, mint az ár vagy a márka, derül ki a felmérésből. A technológiát tekintve a képélesség mellett, lényegesek az olyan okosfunkciók, mint az internetkapcsolat, a különböző streaming szolgáltatások elérése, illetve az alkalmazások kezelése, véli a válaszadók 64 százaléka.

De magyarok számára a megjelenés sem elhanyagolható. A készülék külsejét tekintve közel ötven százalék számára kiemelten fontos szempont a dizájn és az összhatás, míg a készülék keretének anyaga, vagy a talp formája mindössze a válaszadók 20 százalékának számára játszik kulcsszerepet a vásárlási döntés meghozatalában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik