Tech

A TikTok is nekimegy a konteósoknak

A Facebook és az Instagram nemrég eltávolította a QAnon szélsőséges mozgalom tagjainak nemcsak egyes bejegyzéseit, hanem fiókjait is. A nagy kék közösségi oldal augusztusban már betiltotta a QAnon-csoportok legalább harmadát, az akkori indoklás szerint azért, mert megosztásaikkal a csoporttagok erőszakra buzdítottak, vagy legalábbis népszerűsítették az erőszakot.

Most a TikTok is lépett: szintén blokkolják az olyan tartalmakat és fiókokat, amelyek a csoporthoz köthetők.

A QAnon összeesküvés-elméleteket népszerűsítő mozgalom, egyik elmélete szerint pedofilokat dicsőítő sátánista csoportok gyermekek globális szexkereskedelmét szervezik, és szövetkeznek Donald Trump amerikai elnök megbuktatására. A csoport szerint Európa vezére Angela MerkelAdolf Hitler unokája, és hogy Diana hercegnőt a Rothschild család gyilkoltatta meg, na és persze a világszintű, hatalmi manipulációkban benne van Soros György keze.

A QAnon emellett hollywoodi színészeket, demokrata párti politikusokat, kormányzati tisztségviselőket vádolt meg, majd életveszélyesen meg is fenyegetett, mondván, hogy az általuk vélelmezett sátánistákhoz tartoznak. Az amerikai képviselőház október 2-án elvi határozatban elítélte a QAnont.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik