Tech

Ezek most a legnépszerűbb mobilalkalmazások

Hiába nagy a fennforgás az Egyesült Államokban a kínai TikTok körül, a mobilappot idén szeptemberben több mint 61,1 millióan telepítették eszközükre, ami két százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A legtöbb, a letöltések 11 százalékát adó friss felhasználó Brazíliából származik, míg 9 százalékot tesznek ki azok az amerikai, akik első alkalommal telepítették a videós alkalmazást. Ezzel az eredménnyel a TikTok a legnépszerűbb olyan mobilappnak számít a SensorTower friss jelentése szerint, ami havonta rangsorolja a nem játék kategóriába tartozó alkalmazásokat.

A második helyre a Zoom került, aminek a népszerűsége a világjárvány alatt elképesztő mértékben megugrott: több mint 55 millió telepítést számlált szeptemberben, ami 21,4-szeres növekedés 2019-hez képest. Legtöbben Indiában telepítették (23 százalék), majd az Egyesült Államokban (16 százalék). A lista harmadik, negyedik és ötödik helyére a Facebook, a WhatsApp és a Google Meet került fel.

Az adatokat a két hivatalos digitálos appbolt, az App Store és a Google Play Áruház gyűjti az elemzőcég, a külsős alkalmazásboltok statisztikáit nem veszi figyelembe.

Fotó: SensorTower

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik