Tech

Már mindenki használhatja a Google Chrome rég várt újítását

Mindenki ismeri az érzést, amikor rengeteg lapot nyit meg egyszerre a böngészőjében (akár munkához, kutatáshoz, vagy szórakozáshoz), de csak kapkodja fejét, melyik is az, amelyikre éppen szüksége van. A Google erre válaszul új funkciót fejlesztett a Chrome böngészőhöz: a lapcsoportokat (Tab Groups), amelyek segítségével úgy rendezhetjük a megnyitott füleket, akár a könyvjelzőket külön mappák alá. A csoportoknak a címkén túl állíthatunk be saját színt is, így még könnyebben elkülönülnek a munkához használt fülek az egyéb más oldalaktól.

Lapcsoport készítéséhez egyszerűen válasszunk ki egy már megnyitott lapot, majd jobb gombos kattintás után bökjünk a lap hozzáadása új csoporthoz opcióra. Ekkor egy fekete pöttyös fül jelenik meg balról, ahonnan szintén jobb gombbal csalhatjuk elő a főbb beállításokat, megadhatunk többek közt egyedi színt, nevet a csoportnak, vagy meg is szüntethetjük azt.

A Google fokozatosan kezdte el kiadni az újítást a Chrome böngésző 85-ös stabil verziójával, és immáron már mindenkinél megjelent, négy hónapnyi várakozás után, a Chrome 85.0.4183.102-es kiadással alapértelmezett funkcióvá vált. Amennyiben nem tudja használni, ellenőrizze, hogy frissített-e a böngészője, erről a beállítások alatt elérhető Chrome névjegye menü alatt győződhet meg.

Fotó: Google

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik