Tech

Szeptember 17-től duplájára nő a PC-s Xbox Game Pass ára

xbox game pass
xbox game pass

A Microsoft videójátékos szolgáltatása, az Xbox Games Pass 2019-ben érkezett meg a Windows 10 operációs rendszert futtató PC-kre, száznál is több játékot kínálva előfizetéses rendszer keretében, aminek a havidíja eddig 1390 forint volt. Ez változik meg szeptember 17-én, hiszen ezen dátumtól már havi 3000 forint fejében lehet majd hozzáférni a szolgáltatásban elérhető programokhoz.

Az árváltozás ugyanakkor nem váratlan lépés a Microsoft részéről, hiszen a PC-s Xbox Game Pass a tavalyi indulása óta bétaként funkcionált, és a cég mindenhol jelezte, hogy az 1390 forintos összeg nem a végleges ár. A kedvezményes időszaknak lesz vége szeptember közepén, és a PC-s előfizetési díj felzárkózik ahhoz az összeghez, amit eddig konzolon kellett fizetni ugyanezért a szolgáltatásért.

Itt érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy létezik az Xbox Game Pass Ultimate opció is, ami havi 4190 forintért PC-n, Xbox konzolon, sőt szeptember 15-től Android operációs rendszeren (itt nem hagyományos, hanem streaming formában) egyaránt elérhetővé teszi az Xbox Game Pass játékait.

Xbox lett az androidos tabletünkből, hasított a Forza és a Halo 5
Kipróbáltuk a mobilos Xbox Game Pass szolgáltatást, amivel már Androidon is játszhatók a konzolos játékok.

Az egyes platformok között ráadásul adott az átjárás, tehát ha egy játékot mondjuk Xbox One konzolon indítunk el, és játszunk vele pár órát, akkor a program PC-n vagy Androidon onnan folytatható, ahol korábban a másik gépen abbahagytuk és ez természetesen visszafelé is ugyanígy működik.

A szolgáltatással kapcsolatos további érdekesség, hogy a Microsoft szeptember 9-én bejelentette: az EA Access néven ismert, szintén előfizetéses konstrukcióban játékokat kínáló szolgáltatás még idén beleolvad a Xbox Games Passba, ami a fúziónak köszönhetően legalább 60, az Electronic Arts által kiadott játékkal bővül (PC-n, konzolon és Androidon), méghozzá anélkül, hogy változna az előfizetés ára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik