Tech

Hivatalos az Xbox Series X ára, és a megjelenési dátum

Tegnap ugyan már megírtuk a kiszivárgott információk alapján, de ma a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Xbox Series X konzol 499 dollárért kerül forgalomba, méghozzá november 10-én.

Az Xbox Magyarországnak hála kiderült a magyar ajánlott fogyasztói ár is, ami 184 999 Ft. A hivatalos holnap szerint az előrendeléseket szeptember 22-től fogadja a gyártó, és nem ez lesz a redmondi cég egyetlen konzolja idén, hiszen a Microsoft tegnap több lebukást követően végre elismerte, hogy érkezik az Xbox Series S, aminek itthon 113 999 forint lesz az ajánlott fogyasztói ára.

xbox series x
Xbox Series X: november 10-én érkezik. Fotó: Microsoft

Az Xbox Series S lemezmeghajtó nélkül érkezik, maximum 1440p felbontásban futtatja a játékokat, akár 120 képkocka per másodperc képfrissítéssel, tudja a raytracing technológiát, képes a 4K-s felskálázára, és egy 512 GB-os SSD lesz a burkolat alatt, aminek hála lerövidülnek például a töltési idők. A géphez ma érkezett hivatalos videó, amiben az is látható, mire számíthatunk a játékok terén, illetve a Microsoft a burkolat alatt található hardverről is lerántotta a leplet.

További érdekes bejelentése, hogy az EA Access néven ismert, a Netflix módjára játékokat előfizetéses konstrukcióban kínáló szolgáltatás még idén beleolvad a Microsoft ugyanilyen, Xbox Games Pass néven ismert rendszerébe, ami a fúziónak köszönhetően legalább 60, az Electronic Arts által kiadott játékkal bővül (PC-n, konzolon és Androidon), méghozzá anélkül, hogy változna az előfizetés ára.

Az Xbox már nem a PlayStation ellen küzd, a videójátékos Netflixet építik
Úgy tűnhet, az Xbox elvesztette a konzolháborút, de a Microsoft új stratégiát követ, ami hosszú távon nemcsak jelentős sikerrel kecsegtet, de alapjaiban változtathatja meg a videójáték-ipart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik