Tech

Tényleg lesz idén olcsóbb Xbox, lelepleződött a Series S konzol

A Microsoft hónapokkal ezelőtt leleplezte az ősszel érkező Xbox Series X konzolt, ugyanakkor már kifejezetten rég terjednek olyan pletykák, miszerint a redmondi cég idén nem egy, hanem két játékgépet dob piacra: a már ismert Series X-et, illetve egy valamivel gyengébb teljesítményű kistestvért, amit iparági források Xbox Series S néven emlegetnek. Habár a gyártó a második konzolt még mindig nem jelentette be, de a gép ettől függetlenül lelepleződött, és biztosnak tűnik, hogy Xbox Series S lesz a neve.

Mindez onnan tudható, hogy egy Zak S nevű Twitter-felhasználónak sikerült megvásárolnia egy hivatalosan még szintén be sem jelentett, újgenerációs Xbox kontrollert, aminek a dobozán szerepel, hogy az eszköz egyaránt kompatibilis a Series X és S konzolokkal. Persze gondolhatnánk, hogy átverésről van szó, de a The Verge magazin megszerezte a bontatlan csomagolásról készült képeket, és a lap állítja, abszolút eredeti termékről van szó, ami egyben azt is jelenti, hogy az Xbox Series S konzol tényleg létezik.

A Microsoft hivatalosan nem kommentálta a „szivárgást”, de ezen a ponton már tényleg csak az a kérdés, hogy a cég hivatalosan mikor rántja le a leplet a Series S konzolról. Ezen felül persze vannak még homályos részletek: még nem tudni, pontosan milyen hardver kerül a gépbe, és az árát illetően sincsenek konkrétumok – utóbbi annak fényében persze egyáltalán nem meglepő, hogy a redmondiak még azt sem árulták el, hogy az Xbox Series X mennyibe fog kerülni a novemberben várható megjelenéskor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik