Tech

Ez lehet az iPhone 12 kijelzője

Jó ideje lehet hallani pletykákat arról, hogy a következő csúcs-iPhone, az iPhone 12 (az új iPad Pro eszközökhöz hasonlóan) szögletesebb külsőt kaphat. A legkisebbnek számító 5,4 hüvelykes alapmodell a tavaly kiadott, kompakt 4,7 hüvelykes panellel ellátott iPhone SE-nél is kisebb lehet összességében.

A feltételezések szerint ez olyan módon válna lehetségessé, hogy az iPhone SE előlapjának alján helyet foglal az ujjlenyomat-olvasóval ellátott Home gomb, míg az iPhone 12 már a FaceID-vel való arcfelismerésre támaszkodik majd, így a gomb elhagyásával több hely jut a hasznos kijelzőterületnek. Emellett a notch szenzorsziget méretén is csökkenthetnek, míg az oldalsó kávák vékonyodnak. Ha mindez igaz, akkor az Apple-nek sikerülhet elérnie, hogy úgy kínáljon nagyobb kijelzőt, hogy maga a készüléktest kisebb, mint az iPhone SE-nél.

A korábban több alkalommal is hitelesen szivárogtató Mrwhite most a Twitteren jelentkezett egy felvétellel, amin állítólag az iPhone 12 OLED-kijelzője látható. Ugyan pontos számot nem tett közzé a kijelző méretét illetően, de ez alapján úgy tűnik, hogy valóban kisebb notchot kap az iPhone 12, mint amekkora az iPhone 11-re került, és esélyesnek tűnik az eddig rebesgetett 5,4 hüvelykes méret is.

Az Apple összesen négy telefont fog bemutatni: egy 5,4 és egy 6,1 hüvelykes iPhone 12-t, egy 6,1 hüvelykes iPhone 12 Prót, illetve egy 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max okostelefont, ami a gyártó minden eddigi mobiljánál nagyobb lesz.

Az iPhone SE-nél is kisebb lehet az iPhone 12
Az új almás csúcsmodell legkisebb darabja azoknak kedvezhet, akik szeretik a kompakt készülékeket.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik