Tech

Pornó zavarta meg a 17 éves hacker tárgyalását

Az amerikai hatóságok egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le augusztus elsején a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során ismert személyiségek fiókját sikerült feltörni. A floridai hatóságok bejelentették, hogy vádat emeltek a 17 éves Graham Ivan Clark ellen. Tőlük függetlenül a szövetségi igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy ők pedig vádat emelnek Clark két társa, a 22 éves Nima Fazeli orlandói lakos, valamint a 19 éves Mason Sheppard brit állampolgár ellen. A Tampa megyei ügyészség szerint a hackertámadások értelmi szerzője a 17 éves Clark volt.

A tinédzser ügyének tárgyalását a Zoom videókonferencia-szolgáltatáson keresztül bonyolították a héten a világjárvány miatt. Miután Clark tagadta, hogy bűnös lenne, alacsonyabb óvadékot kért, amit végül nem kapott meg. A netes találkozó egyáltalán nem volt zökkenőmentes, a magukat CNN és a BBC News munkatársainak kiadó felhasználók zavarták meg a konferenciabeszélgetést. Volt, aki zenét játszott le a háttérben, mások a képernyőmegosztási funkció kihasználásával pornófilmet játszottak le, ami annyira kiverte a biztosítékot Christopher Nash bírónál, hogy felfüggesztette az eseményt. Hozzátette, hogy a következő alkalommal jelszót fog kérni.

Igaziból érthetetlen is, miért nem alapból így szervezték meg a dolgot, hiszen az elmúlt hetek során nem egy olyan esetről számolt be a sajtó, amikor Zoom-konferenciákat szabotáltak hackerek. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a jelszóval nem védett beszélgetésekbe bárki csatlakozhat úgy, hogy elég tudnia a találkozó azonosítóját.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik