Tech

Egy csomó politikus és híresség fiókját törték fel a Twitteren

Hackertámadás érte Joe Biden volt amerikai alelnök, a demokrata párt elnökjelölt-várományosának Twitter-fiókját szerdán egy kiterjedt Bitcoin-csalásnak tűnő manőver keretében, több más neves politikus, híresség és technológiai óriáscégek vezetőinek nagy látogatottságú Twitter-fiókjával egyetemben, írja az MTI.

A Joe Biden fiókján helyi idő szerint délután feltűnt üzenet arra biztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza. A szöveget azonban rövid időn belül eltávolították.

 Visszaadok a közösségnek. Minden, az alábbi címre elküldött Bitcoint duplán küldök vissza! Ha 1000 dollárnyit küldesz, 2000-et küldök vissza. Ezt csak 30 percig teszem meg”

– szólt a tweet.

A jelentések szerint hasonló üzenetek tűntek fel Barack Obama volt elnök, neves milliárdosok mint a Tesla alapító Elon Musk, az előadóművész Kanye West, a rapper Wiz Khalifa, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, valamint az Uber, az Apple technológiai óriáscégek fiókfelületén is.

A Twitter mikroblog-szolgáltató nyilatkozatot adott ki, megerősítve, hogy tud az incidensről, a történeteket vizsgálja. Alexandria Ocasio Cortez demokrata párti kongresszusi képviselő a Twitteren külön is figyelmeztette fiókjának követőit a hackertámadásra.

Úgy tűnik, hogy éppen most nagy támadás zajlik a Twitter felhasználásával, amely nagy fiókokat vett célba. Kérem, legyenek éberek bármilyen Bitcoin-csalással kapcsolatban, és NE klikkeljenek rá semmilyen gyanús linkre!”

– írta Cortez, hozzátéve, hogy ez az ő fiókjában esetlegesen megjelenő üzenetekre is vonatkozik. A támadás hatására a 4 százalékkal esett a Twitter részvényeinek tőzsdei értéke.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik