Tech

Megszűnik a Google zenés szolgáltatása

Már jó ideje sejteni lehetett, hogy a Google Play Zenének (Google Play Music) nincs nagy jövője, mióta elrajtolt a házon belüli konkurensnek tekinthető YouTube Music streamingszolgáltatás. A Google májusban közölte is, hogy megválik a régi szolgáltatástól, de a kivezetés pontos dátumát nem említette, csak annyit, hogy valamikor az év későbbi szakaszában várható. A keresőcég most pontosította, hogy a folyamat fokozatos lesz.

Elsőként Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik ki az appot, más országokban pedig októbertől válik használhatatlanná.

Erre felkészítve a felhasználókat a Google blogposztban írta meg, miként migrálhatók a Google Play Musicban megvásárolt tartalmak, lejátszási listák a YouTube Musicba. A részletes útmutatót pedig azok számára küldték ki, akik eddig előfizettek a Google Play Musicra – így őket gyakorlatilag beolvasztják a másik platform eddigi felhasználói bázisába. A folyamat nem bonyolult: le kell hozzá tölteni a YouTube Musicot, majd azon belül megkeresni a dedikált, átmozgatásra szánt Transfer gombot. Az importálás végén a felhasználó e-mailes értesítőt kap.

A YouTube Music az utóbbi időben számos kedvező újítást is kapott, ami még vonzóbbá teheti a zenehallgatók számára: a lejátszási listák maximális hossza például ötezerre emelkedett ezerről, ami több mint duplája a Play Musicban megengedettnek. A tartalmak offline hallgatásra is letölthetők, illetve a dalszövegek megjelenítése is lehetséges hallgatás közben.

Fotó: Google

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik