Tech

A Google újabb kábelt fektet az óceán fenekére a jobb net érdekében

A Google bejelentette, hogy újabb hatalmas kábelt fektetnek le az Atlanti-óceán fenekére, így biztosítva jobb internetkapcsolatot az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Európa között – írja az Independent.

A kábel végpontjai New Yorkban, a brit Bude városában és a spanyol Bilbaóban lesznek, és az új kapcsolat a vállalat adatközpontjainak kommunikációját hivatottak felgyorsítani, amit a felhasználók a keresőóriás szolgáltatásainak gyorsabb és zökkenőmentesebb elérésében érhetnek majd tetten. Ez leghamarabb 2022-ben várható, hiszen a Google ekkorra becsüli a projekt befejezését.

Az összesen 32 optikai vezetékkel felszerelt kábelt az informatikai egyik úttörőjéről, Grace Hopperről nevezték el: az ő nevéhez fűződik első úgynevezett linker kidolgozása, továbbá neki köszönhetjük a programhibákat jelölő bug (rovar) kifejezést is, ami onnan ered, hogy a meglehetősen korai Harvard Mark II számítógép használatánál Hopper felfedezte, hogy a gép hibáját egy molylepke okozza. A Hopperről elnevezett kábel a Curie, Dunant és Equiano vezetékekhez csatlakozik az óceánok mélyén, és a negyedik olyan projekt lesz, amit teljes egészében a Google finanszíroz magánvállalatként.

Kiemelt kép: Jens Buttner / dpa / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik