Tech

Továbbra is ufók után kutat az USA

Nem hagyta abba, csak átcsoportosította az Egyesült Államok az intézményesített ufókutatást – írja a HVGThe New York Times-ra hivatkozva. A projekt korábban a Pentagon alatt futott, most azonban az USA védelmi minisztériuma (Department of Defense, DOD) hoz létre egy szervezetet, ami az Unidentified Aerial Phenomenon Task Force (UAP) nevet kapta, és fő feladata az amerikai légtérben észlelt, ismeretlen eredetű tárgyak vizsgálata lesz.

Kép: Getty Images

A munkacsoport persze nem kizárólag arra jött létre, hogy ufókat kutasson, a feladat leginkább arra irányul, hogy olyan eszközöket vizsgáljanak ki, amelyekről nem tudják, mik azok, de akár más országok kémeszközei is lehetnek. A The New York Times szerint az UAP néhány eredményt nyilvánosságra is fog hozni.

Magyar észlelések is voltak a nyilvánosságra hozott ufó-aktákban
A History csatorna 2018-as kutatása szerint minden negyedik magyar hisz az ufókban.

Az oldal információi szerint az amerikai szenátus bizottsága már engedélyezte, hogy a csoport jövőre, vagyis 2021-ben is furcsa égi jelenségek után kutasson,

a munkát pedig anyagilag is támogatják.

A korábbi ufóprogramban részt vevő, volt demokrata szenátor, Harry Reid szerint egyébként régóta tudjuk a választ arra, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, és az égből valóban pottyannak le tárgyak, melyeket laboratóriumokban vizsgálnak, és amelyek valószínűleg nem földi eredetűek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik