Tech

Nagy változás jön a Gmailbe

A Google a koronavírusos járványra reagálva április végén ingyen használhatóvá tette a Meet nevű videokonferencia-alkalmazását, amit eddig csak üzleti ügyfelek vehettek igénybe, például az oktatási intézmények és vállalkozások. Pár héttel később a szolgáltatást beépítették a Gmailbe, így már egyenesen a levelező menüsorából lehet indítani a videócseteket.

Az AndroidPortal szerint a keresőcégnek bejött a módszer, és a jövőben még több szolgáltatás válhat a Gmail szerves részévé.  A kezelőfelület újratervezése után beépül a Google Chat, a Rooms és a Dokumentumok is a Meet mellé, ami azzal jár, hogy egy kiadós dizájnfrissítés is jár a bővülés mellé. A frissítést első körben a G Suite, tehát a szervezeti felhasználók körében adják ki, elsősorban számukra lehet nagy segítség, hogy a hasznos eszközök egy felületről válnak elérhetővé.

Az újfajta Gmail Androidon, iOS-en és az asztali böngészős verzióban is megjelenik, fokozatosan teszik elérhetővé a szervezeti felhasználóknak a következő hónapokban, és a korábbi példákat nézve van rá esély, hogy később akár a hétköznapi felhasználók is megkapják.

Fotó: Google

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik