Tech

Egy évig volt fogságban a nő, aki bedőlt egy facebookos csalásnak

Több mint egy évig volt fogoly az a 46 éves amerikai nő Nigériában, aki házasság ígérete miatt elutazott egy Facebookon megismert csalóhoz. A zárkájául szolgáló hotelszobából rendőrök menekítették ki. A gyanúsított Chukwuebuka Obiaku eltulajdonította a nő hitel- és bankkártyáit, így a 15 hónap alatt több mint 48 ezer dollárt (kb. 15 millió forint) lopott tőle, amiből többek közt vissza tudta fizetni az adósságait.

Áldozatát a Facebookon keresztül cserkészte be, az úgynevezett romantikus csalás módszerével: először közel férkőzött hozzá, magába bolondította a nőt, majd azt állította, hogy politikai menekült és nincs pénze elmenekülni az afrikai országból. Ezért a nő utazott el hozzá a közös élet reményében.

Múlt hónapban egy filippinói nőt mentett ki a rendőrség Nigériából, aki szintén romantikus kapcsolat miatt utazott az országba, őt hat hónapon át tartották fogva.

spam (spam, )
Okkal bénák a nigériai csalók
Egy átlagos internetező reflexből a spam ládába küldi a "nigériai hercegi örökösök" különböző ajánlatait - a csalás azonban nem hiába ilyen átlátszó.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik