Tech

Rég várt újítást kapnak a facebookozó iPhone-osok

Miután az asztali böngészős verzióban egyes felhasználóknál már élesedett a Facebook sötét módja (dark mode), a közösségi oldal megerősítette, hogy lassan a mobilalkalmazásokba is érkezik a kezelőfelület. Miután a SocialMedia Today kiszúrta, maga a cég szóvivője is közölte, hogy a felhasználók egy nagyon kis százalékánál már aktiválták is a megjelenítés, de úgy tűnik, első körben az iOS 14 korai verzióját használók találkozhatnak vele. Idővel szélesebb körben, majd később Androidon is rajtol az újítás – hogy pontosan mikor, arról még nem osztottak meg információkat.

A Facebook mobilapplikációjának sötét módja kissé későn csatlakozik a trendhez, nagy kérdés, mi tart eddig a legnépszerűbb közösségi oldal esetében, hiszen az Instagram, a WhatsApp és a Messenger már mind megkapta a maga sötét módját. A mobilappba érkező újításról már áprilisban pletykálták, hogy elindult a tesztelése. Az eddig közzétett képernyőmentések arról árulkodnak, hogy az almás eszközökön inkább a sötétszürke, mintsem a fekete színhasználat lesz jellemző. A témát manuálisan be- illetve kikapcsolhatja a felhasználó egy dedikált menüpontban a Facebook appban, ha pedig az operációs rendszer beállításai közt választ sötét módot, az app is automatikusan átvált.

Bár ez kétségkívül kíméli a szemet éjszakai használatkor, hiszen nem kell az éles kontraszthoz alkalmazkodnia, egyes esetekben az üzemidőre is áldásos hatással bír. A dark mode előnyös akkumulátorkímélő tulajdonságát viszont csak az OLED-panellel felszerelt modellek élvezhetik, hiszen ezek képesek arra, hogy külön-külön kezeljék a pixelek háttérvilágítását, amire nincs szükség például feketék megjelenítésekor, ezáltal pedig energia spórolható.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik