Tech

Zuckerberg máris tűzoltásba kezdett a Facebook elleni bojkott miatt

Egyre több cég csatlakozik ahhoz a bojkotthoz, amit az Egyesült Államok egyik legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) hirdetett a Facebook ellen, mivel megítélésük szerint szerintük a elgnagyobb közösségi oldal nem lép fel elég hatékonyan Donald Trump gyűlöletkeltő és álinformációkat terjesztő posztjai ellen – az ügy hátterében egy május végi, komoly botrányt keltő és a Twittert is korábban nem látott lépésre sarkalló bejegyzés áll.

Már a Coca-Cola is bojkottálja a Facebookot
Az üdítőmárka is csatlakozott ahhoz a kampányhoz, aminek lényege, hogy nem hirdetnek a közösségi oldalon.

A kezdeményezéshez egyre több cég csatlakozik, akik úgy bojkottálják Mark Zuckerberg vállalatát, ahogy az a legjobban fáj: nem hirdetnek sem a legnagyobb közösségi oldalon, sem az Instagramon. Eddig olyan cégek álltak be az ügy mögé, mint az Unilever, a telekommunikációban érdekelt Verzion, a The North Face, a Patagonia, az édességeiről híres Hershey és a Ben & Jerry’s, a Honda és péntek este a Coca-Cola is.

Így védte Zuckerberg az amerikai elnök botrányt kavaró bejegyzését
Egy kiszivárgott felvételen beszél arról Mark Zuckerberg, hogy helyes döntés volt érintetlenül hagyni az elnök nagy port kavart facebookos bejegyzését.

Miután az egyik legnagyobb hirdetőnek tartott Unilever is csatlakozott az akcióhoz, a Facebook részvényei 7 százalékot zuhantak a tőzsdén, és ennek lehet a következménye, hogy péntek este Zuckerberg egy hosszú bejegyzésben kezdett tűzoltásba. Ugyan pár hete még védte a céget, amiért nem távolították el Donald Trump erőszakot emlegető posztját, de a mostani pírásában – többek között – már az olvasható, hogy azokat a bejegyzéseket, amik erőszakhoz vezethetnek, vagy embereket foszthat meg a szavazati jogától, minden esetben eltávolítják, még akkor is, ha azt egy politikus vagy kormányzat teszi közzé.

Kiemelt kép: Tobias Hase / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik