Tech

Már itthon is elérhető a gyorsabb forintátutalás Revoluttal

A Revolut már az Európai Gazdasági Térség tagállamok területén élő lakossági ügyfeleinek is lehetővé teszi a helyi HUF pénznemű feltöltést a Raiffeisen segítségével. A cég gyűjtőszámla-adatokat biztosít az ügyfeleinek, akiket egyedi pénztárca-referenciaadatok különböztetnek meg.

Jó dolog a Revolut, amíg nem kell futni a pénzünk után
A Revolut kedvező feltételeinek van árnyoldala, ami ugyan nem sok ügyfelet érint, de ha megtörténik a baj, akkor nem nagyon lehet mit tenni.

A forintalapú számlaadatoknak köszönhetően a felhasználók elfelejthetik a hosszú átfutási időket, és utazás közben és külföldről is díjmentesen küldhetnek pénzt a Magyarországon és máshol élő családtagjaiknak és ismerőseiknek, valamint ugyanígy fogadhatnak is tőlük pénzt.

Fotó: Revolut

A HUF-számla („helyi” számla) adatai a kezdőképernyőn látható Számlák lapon találhatók, itt kell a Forint lehetőséget választani, majd a magyar zászlóra koppintani. A helyi HUF-számlaadatok egy számlaszámból és egy egyedi referenciából állnak. Ha valaki pénzt küld egy helyi HUF-számlára, annak meg kell adnia ezt az egyedi referenciát közleményként, ellenkező esetben az átutalás nem ér célba.

Három fontos dolog ezzel kapcsolatban:

  • A helyi HUF-számlára történő pénzküldés alkalmával feltétlenül meg kell adni az egyedi referenciát (közleményként), ellenkező esetben az átutalás sikertelen lesz.
  • Az új referenciát az ismerősöknek is célszerű megadni, mert így tőlük is ingyenesen, villámgyorsan megérkezik a pénz.
  • A hétvégén, munkaszüneti napokon vagy a közép-európai idő szerint 22:00 után elküldött átutalások a következő munkanapon érnek célba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik