Tech

Ilyen telefonra eddig még tényleg nem volt példa

Azzal valószínűleg nem mondunk semmi újat, hogy manapság az okostelefonok esetében a kamerák jelentik az egyik legnagyobb húzóerőt, ha vásárlásról van szó, és a gyártók meg is tesznek mindent, hogy felüllicitálják egymást, elég csak a Samsung Galaxy S20 Ultrára vagy a Huawei P40 Pro Plusra gondolni.

Ezek a készülékek viszont a kanyarban sincsenek a frissen leleplezett Vivo X50 Próhoz képest, hiszen ez az okostelefon valami olyasmivel érkezik, amire eddig nem volt példa a mobilok esetében. A készülék egy hatalmas, 48 megapixeles Sony IMX598 szenzorral van szerelve, amit egy olyan, MicroCloud névre hallgató gimbal, azaz egy képstabilizátor egészít ki (ilyet eddig csak akciókamerákon láthattunk), ami sokkal jobban látja el ezt a funkciót, mint az optikai képstabilizáló (OIS) rendszerek.

Nemcsak hatalmas a kamerasziget, de szépen ki is emelkedik a hátlap síkjából. Fotó: Vivo

A meglehetősen érdekes megoldásnak meg is van az ára, hiszen a telefon hátlapján lévő kamerasziget úgy néz ki, mintha valaki épp kifigurázná a fentebb említett konkurens készülékeket. Erről ugyanakkor szó sincs, a Vivo X50 Pro hátsó kamerái tényleg ilyen elrendezésben kerültek a mobilra, és a 48 megapixeles főkamera mellett egy 13 megapixeles portré-/zoomlencse, egy 8 megapixeles, periszkópos optika (60x hibrid nagyítás), és egy szintén 8 megapixeles ultraszéles egység kapott helyet.

Emellé jár még egy Snapdragon 765G processzor, 8 GB LPDDRX4 RAM és 128/256 GB háttértár (UFS 2.1), méghozzá egy 6,56 hüvelykes, 1080 x 2376 pixeles, 90 Hz-es HDR10+ AMOLED kijelző, egy 32 megapixeles előlapi kamera és egy 4315 milliamperórás akkumulátor kíséretében. A készülék Kínában 187 ezer forintnak megfelelő jüanért vihető haza 128 GB háttértárral, míg a 256 GB-os verzióért 205 ezer forintnak megfelelő összeget kell kicsengetni. Európai megjelenésről ugyanakkor, így árról sincs hír, pedig nagyon kiváncsiak lennénk, hogyan is működik a gimballal felszerelt méretes hátlapi főkamera.

A készülékből létezik sima Vivo X50 változat is, amiből kimaradt a különlegességnek számító gimbal, illetve érkezik az X50 Pro+ verzió is, aminek a hátlapján már 50 megapixeles szenzor található, méghozzá egy 32 megapixeles portré-/zoomlencse, egy 13 megapixeles periszkópos egység, illetve egy szintén 13 megapixeles ultraszéles kamera társaságában – ennek a mobilnak az ára viszont még nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik