Tech

Ilyen spéci okostelefont biztos nem lát minden nap

A Samsung meglehetősen sűrűn dob piacra új készülékeket (pont most számoltunk be egy újról), és ezek között akadnak egészen speciális mobilok is, de a legújabb dobásuk tényleg egy olyan modell,

amihez foghatóval nem találkozhatunk minden nap.

Ez a Samsung Galaxy S20 Tactical Edition, ami a pár hónapja piacra dobott teljesen hagyományos Galaxy S20 olyan variánsa, amit olyan speciális tok kíséretében kerül forgalomba, aminek hála a telefon megfelel az Egyesült Államok hadserege és a szövetségi hatóságai által támasztott komoly elvárásoknak. Ennek hála a mobil jobban bírja a gyűrődést, mint bármelyik strapatelefon, de a készüléket olyan funkciókkal is kibővítették, amik segíthetik a katonákat/ügynököket a bevetések közepette.

Fotó: Samsung

Az S20 katonai verzióját dupla titkosítással érkezik, ráadásul automatikusan csatlakozik taktikai rádiókhoz és speciális küldetésirányító rendszerekhez, és van benne egy olyan, a repülőgép módnál jóval hatásosabb „némítás funkció”, ami azonnal megszakít minden rádiófrekvenciás kapcsolatot az LTE-től a Bluetooth-ig, így abszolút lehallgathatatlanná válik a mobil.

Szoftveres tekintetben a felhasználói felületet is átvariálták, ennek hála akár kesztyűben is kezelhető a telefon, illetve jóval egyszerűbb vízszintes módban használni, mint egy hagyományos készüléket.

Nem szükséges a legdrágább Samsung Galaxy S20, ha kukkolni szeretne
A Samsung Galaxy S20 alapmodell, és a kicsit nagyobb Galaxy S20+ is remekül muzsikál.

Ami viszont a burkolat alatti komponenseket illeti, ezen a téren nem nagyon változtatott a Samsung semmin: 6,2 hüvelykes, 1440p felbontású kijelzővel, Snapdragon 865 központi processzorral, 12 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkezik a telefon, és mindezt egy 4000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, továbbá a kamerák sem jobbak, mint egy hagyományos Galaxy S20 készüléken.

Fotó: Samsung

Ha pedig valakinek bejönne ez a speciális modell, akkor van egy olyan rossz hírünk, hogy a Tactical Edition hagyományos kereskedelmi forgalomban nem elérhető, tehát minimum valamilyen kormányszerv vagy hadsereg tagjának kell lennie ahhoz, hogy egyet kézbe vehessen az ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik