Tech koronavírus

Délig jelentkezhet az ingyenes informatikai oktatásra

Ma délben zárul a regisztráció az Újratervezés Programra, ami a koronavírus-járvány miatt esetleg munkahelyváltásra készülőket segíti. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett ingyenes, nyolchetes informatikai online oktatásra már több mint 50 000-en jelentkeztek. Ma délig még bárki regisztrálhat, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és internet hozzáféréssel.

Egy nap alatt 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai képzésre
Nagy az érdeklődés az ingyenes, 8 hetes, állami online kurzus iránt.

Az informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak.

A 2020. május 25-től induló program az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A résztvevők a Windows használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést. A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

Előny is kovácsolható a járványból, ha karrierváltáson gondolkodik
Újabb lendületet kaphat a programozóiskolák piaca.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik