Tech

Egy nap alatt 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai képzésre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára bejelentette, hogy a meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – írja az MTI.

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen – ideiglenesen – elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket.

A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre az Újratervezés program, vagy az IFKA honlapján lehet jelentkezni.

Ezt május 22-e 12 óráig bárki megteheti, aki betöltötte 18. életévét, és van saját számítógépe, internetelérése. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

Az államtitkár szerint az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. A résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

Kiemelte, hogy az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy erre épülő, 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program is. A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik