Tech

Elképesztő, mit tud a Samsung okosablaka

A Samsung hírül adta, hogy egyik startup partnere olyan mesterséges ablakot fejlesztett, ami képes a természetes napfény hatásait produkálni. Az eszköz leginkább az olyan fényterápiás lámpákhoz hasonlít, amelyekkel a szezonális hangulatzavarokat kezelik, és olyan sötétebb lakásokba lehet kiváló megoldás, ahol nem túl jók a fényviszonyok, vagy mondjuk egyáltalán nincs ablak.

A SunnyFive a természetes fény teljes spektrumát képes kibocsátani, ezáltal pedig úgy viselkedik, mint egy valódi ablak. A fény ráadásul a napszaknak megfelelően változhat, és többféle mód választható: napfelkelte, hajnal, naplemente. Egy dedikált appon keresztül állítható a színhőmérséklet és fényerő is, könnyen elképzelhető, hogy még ébresztőóra is kerül bele.

A dél-koreai vállalat bejegyzése szerint az eszköz segítene a D-vitamin szintetizálásában a belső terekben is, de a felhasználónak nem kell tartania a leégéstől, vagy a napsugarak káros hatásaitól. A megoldást a cég okosotthoni-rendszerébe, a SmartThingsbe integrálnák. Arról egyelőre még nincs információ, hogy piacra mikor és milyen áron kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik