Tech

Idén jön a PlayStation 5, ismét megerősítette a Sony

A Sony magyar idő szerint ma délelőtt tartotta az üzleti beszámolóját, amiben kitértek az idei évre tervezett stratégiájukra is, amiből egyértelműen kiderült, hogy a következő generációs PlayStation 5 érkezése továbbra is a 2020-as ünnepi szezonban várható – ami vélhetőleg novembert jelenti.

Mivel a Microsoft már hetekkel ezelőtt leleplezte a saját nextgen gépét, ellenben a Sony még csak a következő konzoljának kontrollerjét mutatta be, sokakban felmerült, hogy a PS5 mégsem kerül idén forgalomba. A gyártó ezt újfent cáfolta, és a beszámoló során az is szóba került, hogy hamarosan láthatók lesznek az első PlayStation 5-ös játékok bemutatói, ami arra utal, hogy igazak lehetnek azok a pletykák, miszerint a Sony június elején végre tényleg megmutatja az új játékgépet.

A konzolt még nem, de az új PlayStation 5 kontrollert már bemutatta a Sony
Elég szexi lett a PS5 mellé érkező kiegészítő.

A PS5 várható áráról ismét nem esett szó, de a cég hangsúlyozta, hogy a gép korábban nyilvánossá tett technikai specifikációi nemcsak a leendő játékok grafikájára, de a sebességére is jó hatással lesznek. Kiemelték továbbá a PlayStation Now szolgáltatás felhasználóbázisának növekedését, és a játékstreamelés  és a a távoli elérést biztosító Remote Play fontosságát, ami arra enged következtetni, hogy ezen funkciók nagyobb szerepet kapnak a PS5 esetében, mint a PlayStation 4-nél.

PlayStation 5: kiderült, pontosan milyen hardvert kap a Sony új konzolja
Végre megtudtuk, hogy milyen hardver kerül a - remélhetőleg - ősszel érkező játékgépbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik