Tech

Olcsóbb változat jöhet a Samsung méregdrága csodatelefonjából

A Samsung még tavaly tavasszal rántotta le a leplet a Galaxy Fold készülékről, aminek hivatalos premiere végül őszre csúszott, december közepétől pedig már Magyarországon is kaphatóvá. Az úttörő kütyü ára viszont nem meglepő mód horrobilisan magas: 696 ezer forint, amiért a vásárló joggal várja, hogy többet kapjon egy hibrid kütyünél, ami használható telefonként és táblagépként is.

A jelek szerint a dél-koreai cég viszont hamarosan egy megfizethetőbb, mérsékeltebb árú verziót dobhat piacra a hajlítható kijelzős mobilból, méghozzá Galaxy Fold Lite/ Special Edition néven. Várhatóan júliustól lehetne megvásárolni korlátozott darabszámban, 55 ezer darabot árusítanának belőle. A hírhedt szivárogtató, Max Weinbach Twitter-bejegyzése szerint a mobil 1100 dolláros árcímkét kaphat, ami nettó 358 ezer forintot jelent. Ugyan a hajlítható kijelzős kialakítás marad, belülre régebbi komponenseket pakolna a gyártó.

A pletykák szerint a Lite variáns nem támogatja az 5G-t, helyette 4G modemmel és mindössze 256 GB-os tárolóval szerelhetik fel az eredeti modellben kínált 512 GB-tal szemben, továbbá elmarad róla az ultravékony üvegréteg (UTG). A Snapdragon 865 chip viszont maradhat, mellé számos 2018-2019-2020-as komponenst pakolnának. Kétféle színben érkezhet, a fekete mellett lila is választható lesz.

Ez a jövő telefonja, de még nem vagyunk rá felkészülve
A Samsung Galaxy Fold egyaránt jól használható telefonként és táblagépként, de az Android korlátai miatt még nem olyan, mint amilyennek szeretnénk.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik