Tech

Már jövőre jöhet a Samsung újabb, hajlítható kijelzős mobilja

A Samsung még februárban mutatta be méregdrága hajtogatható mobilját, a Galaxy Foldot, melynek rajtja nem indult valami fényesen. Ugyan a gyártónak sikerült minden más konkurenst beelőzni az egyedi készülék bemutatójával, áprilisban végül a tesztelőknek kiküldött példányokat is vissza kellett hívnia, miután kiderült, hogy több mobil kijelzője is rendkívül kevés használat után megtört.

A hányattatott sorsú modell végül szeptember piacra került, és megjelentek az első tesztek is, az iFixit csapata szerint például ugyan a kardinálisabb problémákkal valóban leszámolt a Samsung, de a Galaxy Fold még mindig messze van a tökéletestől. A szakértők is úgy jósolják, hogy egyelőre korai adaptálók mulatsága lesz a forradalmi mobil, és a harmadik-negyedik generáció idején juthat el oda, hogy tökéletes legyen.

A dél-koreaiak úgy tűnik, teljes gőzzel robognak efelé, és már dolgoznak is a hajlíthatós modell utódján, a Galaxy Fold 2-n. A „Bloom” kódnév alatt fejlesztett készülék ráadásul a The Bell forrásai szerint már jövő év áprilisában bemutatkozhat. A Samsung most mindenképp tartaná magát a pontos, csúsztatások nélküli induláshoz,

a Galaxy Fold 2 azután jelenhet meg, hogy márciusban a boltok polcaira kerülnek a Galaxy S11 modellek.

A Galaxy Fold 2 gyors megjelenésével valószínűleg az a Samsung célja, hogy továbbra is élen járjon, és a konkurenseknél nagyobb részesedést tudhasson magának a hajlítható kijelzős mobilok piacán. A CounterPoint Research előrejelzése szerint az idei 400 ezer után jövőre 3,2 millió ilyen típusú készülék talál majd gazdára, 2022-re már 27,1 millióra nőhet a szám.

Az eddigi pletykák alapján a második generációs Galaxy Fold 6,7 hüvelykes, vagy 8,1 hüvelykes elsődleges kijelzőt kaphat, a gyártó még hezitál ezzel kapcsolatban. Amennyiben utóbbi mellett döntenek, az első Galaxy Foldnál is méretesebb készülék várható.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik