Tech

Menő soundbart, és további hangcuccokat mutatott be a Sonos

A vezeték nélküli hifirendszereket gyártó Sonos magyar idő szerint május 6-án este leplezte le a legújabb termékeit, melyek közül az egyik egy prémium kategóriás soundbar. A gyártó ígérete szerint a Sonos Arc névre keresztelt eszköz olyan szoftvervezérelt hangtechnikával rendelkezik, ami képes a drámai részletek visszaadására, kristálytiszta módon emeli ki a párbeszédeket, impresszív basszusával magával ragadja a hallgatókat, ráadásul a cég termékei közül elsőként támogatja a Dolby Atmos hangzást is.

Az eszközt alapvetően az egyre népszerűbb és a nagy felbontású hangzást is támogató streaming szolgáltatások (pl. Netflix) maximális élvezetéhez tervezték, ugyanakkor az Arc megállja a helyét akkor is, ha az internetről streamelünk rá zenéket, rádióadásokat vagy podcastokat. A soundbar 5.0.2-es hangzást nyújt, amihez először felméri környezetét, majd a hátulról érkező hangokat a plafont vagy az oldalsó falakat használva veri vissza a hallgató mögé. Az eszköz emellett a Sonostól megszokott módon bővíthető, illetve egy multiroom-rendszer részeként is simán használható.

Az Arc széles színtéren adja vissza az éles és tiszta hangokat, valamint a basszust, és ehhez 11 nagy teljesítményű hangszórót használ, amiből 2 felfelé irányul a 3D hangzás érdekében. Az Oscar-díjas hangmérnökök közreműködésével készített eszköz aktuális hangprofilját szoftveresen igazítja hozzá a környezetéhez és az éppen lejátszott tartalomhoz, legyen az sztereó, Dolby Audio 5.1 vagy Dolby Atmos. A Sonos alkalmazásban pedig állítható a beszédhangok minősége vagy az éjjeli hangzás – utóbbi letompítja az akciófilmek robbanásait, hogy a család (vagy a szomszéd) nyugodtan pihenhessen.

Fotó: Sonos

A matt fekete és matt fehér színben elérhető soundbar 270 fokban görbülő hangsugárzó rácsot kapott, és könnyedén elhelyezhető a modern televíziók alá/elé, vagy külön konzol segítségével akár a falra is rögzíthető, a tévéhez pedig HDMI eARC vagy ARC csatlakoztatható.

A Sonos új generációs S2 szoftverplatformjára épült Arc vezérelhető telefonos alkalmazással, a tévé távirányítójával vagy az Apple AirPlay 2 segítségével, és használható az Amazon vagy Google digitális asszisztensekkel is. A még nagyobb élmény érdekében pedig kiegészíthetjük egy Sonos Sub mélynyomóval vagy háttérsugárzóként egy pár One SL hangszóróval. Az Arc felváltja a korábbi Playbar és Playbase hangszórókat a gyártó kínálatában, és globálisan június 10-étől lehet megvásárolni.

Az új soundbar mellett a gyártó két további termékről is lerántotta a leplet: érkezik a harmadik generációs Sonos Sub mélynyomó és a Play:5 hangszórót felváltó Sonos Five. Mindkettő megnövelt memóriával és gyorsabb számítási teljesítménnyel érkezik, miközben az elődeiktől megszokott magas minőségű hangzást nyújtják. Az Arc várható fogyasztói ára Magyarországon 319 990 forint, a Sonos Sub 284 990 forintos, a Sonos Five pedig 205 990 forintos áron kerül a boltokba.

Fontos továbbá, hogy Június 8-án érkezik az új Sonos alkalmazás, ami már vezérli a most bemutatott hangszórókat – az Arc, a Five és az új Sub csak ezen platformmal lesznek kompatibilisek.

A váltás hátterében a magasabb felbontást, és így nagyobb zenei élményt nyújtó technológiák támogatása áll, de a gyártó fejlesztette a biztonságot, valamint a könnyebb használhatóság érdekében a kezelőfelületet is. Egyszerűbbé válik a tartalmak keresése, a hangerő szabályozása, és a többszobás zenei élmény növelése érdekében a szobákat csoportokba lehet rendezni és menteni. Az új szoftver automatikusan elérhető lesz minden Sonos-felhasználó számára, és a frissítéssel nem vesznek el az elmentett kedvencek, szolgáltatások és beállítások sem.

A Sonos új hangszórója most pont arra nem használható, amire kitalálták
A Sonos Move egyik legfontosabb funkciója, hogy bárhová magunkkal vihetjük – csak épp most jobb, ha inkább nem megyünk sehova.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik