Tech

Törlik a legnézettebb magyar YouTube-csatornát az alkotói, hogy saját lábra álljanak

Habár követők számában akad náluk nagyobb magyar YouTube-csatorna, de megtekintés szempontjából a KerekMese számít a legnézettebbnek hazánkban, hiszen a mérések alapján már túl vannak az egymilliárd megtekintésen. A néhány perces, saját készítésű rajzfilmeket tartalmazó csatorna mögött álló házaspár most mégis úgy döntött, hogy maguk mögött hagyják a Google videómegosztóját – írja a G7.

A videók törlésének hátteréről Tavaszi László azt nyilatkozta, feleségével hosszú ideje gondolkodnak a YouTube elhagyásáról, de nem felhagyni akarnak a projekttel, hanem saját lábra állni. Az elhatározáshoz a végső lökést az adta, hogy a Youtube január 1-jén olyan szabályt léptetett életbe, ami kifejezetten rosszul érinti a gyermektartalmakat: nincs lehetőség hozzászólásokat írni, nem lehet lájkolni a kikerült videókat, és lejátszási listákra sem lehet őket feltenni.

A havi 10-15 millió megtekintést hozó csatornáról az alkotók tervei szerint a hétvége folyamán az eddigi tartalom 99 százaléka eltűnik, és a rajzfilmek már csak a kerekmese.hu oldalon lesznek elérhetők. A videók továbbra is ingyenesen lesznek elérhetők, a házaspár a rajzfilmek alatt megjelenő hirdetésekből remél bevételt. A váltás ráadásul olyan pozitív változással is jár, hogy a jövőben sűrűbben érkeznek majd az új részek: amíg korábban jellemzően egy hónap alatt készült el egy videó, addig az elmúlt negyed évben háromszoros sebességgel haladtak az alkotók, és ezen idő alatt 8-9 videót készítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik