Tech

Saját TikTokot fejleszt a Google

A Facebook uralma ugyan egyelőre megdönthetetlennek tűnik, a közösségi médiában azért változnak a trendek. A fiatalok körében rendkívül népszerű például a Snapchat, a legújabb őrület pedig a TikTok, aminek felhasználói bázisa elképesztő ütemben növekszik: tavaly novemberben már átlépte az 1,5 milliárdos letöltési számot.

Az Information forrásai szerint a Google által birtokolt YouTube-on is megjelenhet egy új funkció, emi erőteljesen a TikTokból merít. A „Shorts” nem egy különálló app lesz, a videómegosztó mobilalkalmazásán belül lehet elérni. Az új formátum a hagyományos hosszabb videók, vlogok mellett lehetőséget adna a rövid videók publikálására, amikhez egy adatbázisból lehet kiválasztani a zenealájátszást, a tartalmak pedig egy külön hírfolyamban lennének böngészhetők.  Az újítás várhatóan idén év végén jelenhet meg világszerte a YouTube appban.

Eddig ez tűnik a TikTok-elleni legkomolyabb erőfeszítésnek, hiszen a YouTube milliók mobilján van ott, bár voltak eddig is jelentkezők: például a Facebook által fejlesztett Lasso, amire már senki sem emlékszik, az Instagram pedig nemrég indította el egyes országokban a Reels-t, amivel 15 másodperces tátogó videókat lehet készíteni, de még nem igazán terjedt el.

Elkészült a pornós TikTok
A YouPorn is meglovagolja a rövid videók trendjét.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik