Tech koronavírus

A modern Nostradamus már öt éve beszélt egy világjárványról

Bill Gatest, a Microsoft alapítóját sokan úgyis emlegetik, mint a modern kor Nostradamusát, mivel számos olyan technológiai jelenséget megjósolt, amik tényleg valóra váltak. Előre látta például a Facebookot, a Netflixet, a közösségi médiát. Egy éve hosszabb cikkben foglalkoztunk előrejelzéseivel, melyek közt szerepelt az is korábban adott interjúi alapján, hogy szerinte a következő 15 évben 33 millió ember halhat meg egy halálos járványban.

Gates már 2015-ben arról beszélt, hogy az emberiség következő nagy problémája nem egy világháború, hanem egy járvány lesz, amire nincs felkészülve az emberiség. Egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy többet kéne befektetni diagnosztikába, vakcinák és gyógyszerek fejlesztésére.

Ugyan még senki nem tudja biztosan, meddig fog tartani az új koronavírusos járvány, és milyen lesz utána az élet, Gates a Financial Timesnak adott friss interjújában a jövőre is kitér. Szerinte a jövőben 20 évente elő fognak fordulni a jelenleg zajló, új koronavírusoshoz hasonló járványok, de szerencsére a következőre már jobban fel lesz készülve az emberiség, amennyiben tanulunk a mostani helyzetből.

Hozzátette, hogy feleségével, Melinda Gatesszel az elmúlt öt évben egyben a járványra is készültek az általuk létrehozott alapítvánnyal, amin keresztül nemrég 100 millió dollárt adományoztak a COVID-19 elleni vakcina fejlesztésére. Jelenleg 7-8, a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén dolgoznak.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre elérte 1 920 985-öt, miközben világszerte 119 686-an vesztették életüket a Covid-19-ben, és 453 145-en gyógyultak meg a betegségből.

Bill Gates: Milliókat pusztíthat el egy világméretű járvány a jövőben
A szakemberek szerint a jövő legnagyobb fenyegetése nem a mesterséges intelligencia vagy a nukleáris háború lesz.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik