Tech

Jön az ingyenes Call of Duty, egyszerre 150-en csatázhatnak benne

Frissítünk!

Holnaptól már játszható is a Call of Duty Warzone.

Önálló, ingyen játszható battle royale verziót kap a Call of Duty: Modern Warfare, méghozzá Warzone néven – írja az IGN egy időközben már törölt, a YouTube-on megjelent játékmenet videóra hivatkozva.

A rendkívül népszerű Call of Duty-széria minden évben új epizóddal jelentkezik, amit teljes áron kínál az Activision kiadó, és most először fordul elő, hogy ingyenesen játszható variáns érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Az idő előtt kikerült videóból ráadásul az is kiderült, hogy a Warzone nemcsak multiplatform, de cross-play is lesz, azaz a különböző platformok tulajdonosai összecsaphatnak egymással a pályákon.

A Call of Duty-sorozat számára nem ismeretlen a battle royale műfaja, hiszen a 2018-as Black Ops 4 rendelkezett ilyen játékmóddal, ugyanakkor a Warzone a tavalyi Modern Warfare-től függetlenül is játszható lesz, és ezzel a program közvetlen konkurenciájává válik a PUBG és a Fortinte játékoknak.

A programon belül összesen 150 játékos játszhat majd egyszerre, és a végcél ugyanez lesz, mint bármelyik battle royale-ban: a kör végére csak egyetlen játékos vagy csapat maradhat a pályán – a fejlesztők ugyanakkor mindezt megbolondítják olyan játékelemekkel, amik már hagyományosnak tekinthetők a CoD-szériában, sőt a játéktér is régi klasszikus pályákból lesz összeállítva.

Kiemelt kép: Activision

Ajánlott videó

Olvasói sztorik