Tech

Call of Duty Warzone: holnaptól már játszható is az ingyenes CoD

Csak reggel szivárgott ki a létezése, de a kiadó már be is jelentette, hogy március 10-től, azaz holnaptól már játszható az ingyenes Call of Duty: Warzone, ami egyaránt elérhető lesz PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A rendkívül népszerű Call of Duty-széria minden évben új epizóddal jelentkezik, amit teljes áron kínál az Activision kiadó, és most először fordul elő, hogy ingyenesen játszható variáns érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A Warzone ráadásul nemcsak multiplatform, de cross-play is lesz, azaz a különböző platformok tulajdonosai összecsaphatnak egymással a pályákon.

Call of Duty-sorozat számára nem ismeretlen a battle royale műfaja, hiszen a 2018-as Black Ops 4 rendelkezett ilyen játékmóddal, ugyanakkor a Warzone a tavalyi Modern Warfare-től függetlenül is játszható lesz, és ezzel a program közvetlen konkurenciájává válik a PUBG és a Fortinte játékoknak.

Az új játékban három fős csapatokban lehet majd játszani,

méghozzá a Battle Royale és Plunder játékmódokban. Az előbbi klasszikus battle royale, azaz 150 játékos ugrik egymásnak, és az a csapat győz, akik utolsónak maradnak életben a térképen. A Plunder ezzel szemben taktikusabb megközelítést kíván: az az osztag győz, aki a legtöbb pénzt gyűjti – fosztogatással, az ellenfelek levadászásával és a pénzük megszerzésével, illetve különféle feladatok teljesítésével.

A Call of Duty Warzone mindenki számára elérhető ingyenes verziója magyar idő szerint március 10-én este 8-tól lesz elérhető, és platform függvényében 83-101 GB adat letöltésére kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik