Tech

Elvesztette trónját a Xiaomi Mi 10 Pro, már nem ez a legjobb telefon fotózásra

A Xiaomi február elején mutatta be Kínában a Mi 10 és a Mi 10 Pro készülékeket, és az utóbbit a független és az egész mobilpiac által elismert DxOMark azonnal a legjobb kamerával rendelkező mobilnak kiáltotta ki a részletes tesztjében. A mobil összesen 124 pontot kapott a szakemberektől, amire korábban még sosem volt példa. A királyság ugyanakkor nem tartott sokáig, hiszen a héten bejelentették a Oppo Find X2 Pro névre keresztelt okostelefont, ami le is taszította a trónjáról a Xiaomi legújabb csúcskészülékét (bár a két mobil végül ugyanazt a pontszámot kapta kameráira a DxOMarktól).

Fotó: DxOMark

Az Oppo Find X2 Pro hátlapján összesen három kamera található: egy 48 megapixeles egység, IMX586 szenzorral és f/1,7-es lencsével, egy 48 megapixeles ultarszéles egység IMX586 szenzorral, autofókusszal és makróval, illetve egy 13 megapixeles telefotó egység, 1/3,4″-os szenzorral, f/3-as periszkóppal, 5x-szörös optikai nagyítással, 10x-es hibrid és 60x digitális zoommal.

Oppo Find X2 Pro. Fotó: Oppo

A telefonnak ráadásul nemcsak a kamerarendszere ütős, de a többi hardver is igen komoly: Snapdragon 865 rendszerchip, 12 GB LPDDR5 RAM, 512 GB UFS 3.0 háttértár, 6,7 hüvelykes QHD+ (1440 x 3168 pixel) felbontású, akár 120 Hz-es képfrissítésre képes AMOLED kijelző és 65W-os töltés. Azt ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy mindezért mennyit kér a gyártó, és még azt sem árulták el, hogy mikor lehet számítani a telefon megjelenésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik