Tech

Brutális mobilokkal állt elő a Xiaomi

Pár napja írtunk róla, hogy a piacon elérhető legerősebb androidos telefonnal állhat elő a Xiaomi, a bejelentés pedig már közelebb van, mint gondolnánk. Így is lett: március harmadikán a Xiaomi almárkájaként működő Black Shark kettő, kifejezetten a gamereknek célzott okostelefont is bejelentett, a Black Shark 3-at, valamint annak némileg erősebb kiadását, a Black Shark 3 Prót.

A Black Shark 3 Pro az alapmodelltől annyiban különbözik, hogy nagyobb a kijelzője, az aksija, illetve kapott pár extra funkciót – a többi dologban egyeznek. Egy masszív 7,1 hüvelykes QHD+ OLED panel került rá, amit 90Hz képfrissítés jellemez, és 270Hz-es az érintésérzékenysége, ami jelenleg a leggyorsabb reakcióidőt jelenti a piacon. A belsejében Snapdragon 865 chip dolgozik, tehát adott az 5G-támogatás is. 8, illetve 12 GB RAM-mal felszerelt variánsokban választható, emellé 256GB belső tárhely társul.

Forrás: Xiaomi

A hátlapon 64 megapixeles főkamera (f/1.8) található egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység és egy 5 megapixeles mélységérzékelő társaságában. Az előlapi kamera 20 megapixeles. Energia terén nem volt szűkmarkú a gyártó, 5000 milliamperórás akkumulátor látja el a készüléket, és támogatott a 65W-os gyorstöltés – ennek köszönhetően mindössze 38 perc alatt 0-ról 100 százalékra tölthető fel a készülék.

Külön érdekesség, hogy a mobil hátlapjára egy mágneses töltő is csatlakoztatható, így akár játék közben is lehelhető szufla az eszközbe anélkül, hogy kábelek lógnának ki belőle. A Pro model másik kiváltsága két plusz fizikai triggergomb, amik a játékok irányítását teszik kényelmesebbé. Ezek alapállapotban a mobil keretében pihennek, és akkor bukkannak elő, ha a felhasználó játszani kíván.

A Pro változaton két triggergomb is helyet kapott. Forrás: Xiaomi

Az alapmodell előlapját 6,67 hüvelykes, FHD+ felbontású kijelző borítja, nélkülözi a Prón található plusz kipattintható gombokat, illetve némileg kisebb, 4720 milliamperórás az aksija. A másik lényegi különbség a kiszerelés: 8GB/128 GB, 12GB/128GB, illetve 12GB/256GB változatokban kapható.

A mobilok első körben csak Kínában lesznek elérhetők, később pedig elkezdik értékesíteni őket a nemzetközi piacon is. A március hattól kapható alapmodell 500 dollárról (kb. 151 ezer forint), míg a március 17-én startoló Pro változat 675 dollárról (kb. 204 ezer forint) indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik