Tech

Újfajta reklámok jönnek az iPhone-okra

Mondani sem kell, hogy felhasználóként mennyire idegesítők tudnak lenni a kéretlen reklámok, különösen akkor, ha agresszívan másznak a képünkbe. Az iOS-es eszközöket használók számára ezért nem tűnhet elsőre túl jó hírnek, hogy az App Store iOS 13-mal frissített új szabályzata szerint a jövőben az appfejlesztők akár marketing célokra is használhatják a push értesítéseket, így reklámok elhelyezésére.

Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve folyamatosan bombázzák az iPhone-ok kijelzőit, mivel a felhasználónak is bele kell egyeznie a dologba. Az Apple tájékoztatása szerint a push értesítések engedélyezése nem lehet feltétele az appok működésének, azokon keresztül nem lehet érzékeny személyes vagy bizalmas információkat továbbítani. Nem használhatók promóció, vagy direkt marketing céljából, kivéve,

ha a felhasználó az appnak nem adott rá engedélyt.

A fejlesztőknek egyértelmű tájékoztatást és kezelőfelületet kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a felhasználó bármikor megadja, illetve vissza is vonhassa az engedélyt.

A cég továbbá bekeményít a különféle társkereső- és jövendőmondó alkalmazásokkal szemben, keményebb kritériumoknak kell megfelelniük, mielőtt felkerülhetnek a digitális áruházba.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik