Tech

Örülhetnek a messengerező Apple-felhasználók

A Facebook bejelentette, hogy hamarosan kiadja az iOS-es Messenger gyorsabb, kisebb és egyszerűbb verzióját. A közösségi óriás elmondása szerint az app kétszer olyan gyors lesz és negyedannyi helyet foglal, mint az aktuális verzió.

A cég-vezér Mark Zuckerberg posztja szerint az app használata nem csak önmagához képest lesz egyszerűbb, fürgébb és kényelmesebb, hanem minden más alkalmazáshoz viszonyítva is. Ez annak köszönhető, hogy teljesen újraírták a szoftver forráskódját.

Némi kompromisszummal azonban jár majd a gyors csetelés: a poszt szerint „néhány funkció átmenetileg használhatatlanná” válik, bár azt nem pontosították, hogy melyek. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy a csevegő felületéről eltűnik a Felfedezés fül, ahol a játékok listája is található, de ez a változás szélesebb körű és tartósabb a jövőre nézve.

Az újfajta Messenger a cég tájékoztatása szerint fokozatosan, az elkövetkező hetekben válik letölthetővé mindenki számára, csak iOS-t futtató eszközökre. Arról, hogy Androidon várható-e hasonló lépés, még nem tudni.

Készüljön: változik a Facebook Messenger
A sztorikat helyezi előtérbe a csevegő új dizájnja a chatbotok és játékok helyett.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik