Tech koronavírus

Fontos döntést hozott a Facebook a koronavírus miatt

A Facebook csütörtökön bejelentette, hogy lemondja idei fejlesztési konferenciáját a koronavírus-járvány miatt – írja az MTI. A tavalyi értekezletre mintegy ötezren érkeztek szerte a világból, ez a Facebook legfontosabb éves eseménye, ahol rendszerint a legfontosabb fejlesztéseket és szolgáltatásokat jelentik be. Idén május 5-6. között tartották volna az eseményt a kaliforniai San Joséban. A cég emellett átmenetileg korlátozza alkalmazottai üzleti útját a járványtól leginkább sújtott Kínába, Dél-Koreába és Olaszországba.

A döntés nem olyan meglepő azok után, hogy nemrég a GSMA bejelentette: elmarad az idei Mobil Világkongresszus, ami Európa legnagyobb mobilos eseménye, továbbá korábban a Huawei is jelezte, hogy szintén elhalasztja éves konferenciáját.

A Facebook számára alkalmazottai egészségének megóvása mellett folyamatosan kihívást jelent azon profilok lekapcsolása, amiken keresztül a koordinált dezinformációs kampányok futnak, a Forbesnak adott tájékoztatás szerint pedig elkezdték a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos hirdetések szigorúbb korlátozását. Az elmúlt hetekben a közösségi médiát elárasztották a kamuhírek és összeesküvés-elméletek is, valamint a százszázalékos védelmet ígérő termékekről szóló hirdetések, amiket valójában csalók tesznek közzé.

A Facebook is bekeményít a koronavírusos sületlenségekkel szemben
Szigorodnak a szabályok a hirdetések terén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik