Tech

Újabb Windows-verziót vezet ki a Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy május 12-én befejezi a Windows 10 operációs rendszer 1809-es verziójának támogatását, ami a 2018-as nagy őszi frissítést takarja. Az 1809-es egyébként sem volt a legszerencsésebb kiadás: a megjelenése csúszott, telepítése után pedig több problémát is előidézett a számítógépeken. Többen csak „adattörlő frissítésnek” hívják, mivel egyes eszközökön akár több száz gigabájtnyi adatveszteséget okozott, illetve drivereket is megbolondított.

Ugyan azóta már telepíthetővé váltak a nagyobb, naprakészebb frissítések, az eszközök egy részén még mindig az 1809-es update fut. A Microsoft ezért erővel kényszeríti rá a felhasználókat, hogy ne használják a későbbiekben, és váltsanak modernebb változatra.

A redmondiak bejelentése szerint május 12-től a Windows 10 1809 valamennyi kiadása – így a Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Pro for Education, Windows 10 Pro for Workstations – nem kap biztonsági javításokat, így gyakorlatilag teljesen kivezetik a 2018-as októberi csomagot, ami valójában mindenkinek jó hír.

Leállították a Windows adattörlő frissítését
Kellemetlen hibákat tapasztaltak a felhasználók, akik korán telepítettek.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik