Tech

Leállították a Windows adattörlő frissítését

Múlt héten írtunk róla, hogy a Microsoft kiadta a Windows 10 legújabb nagy frissítését, az October Update-et, ami a tervek szerint október 9-én vált volna elérhetővé hivatalosan a Windows Update automatikus frissítőn keresztül, de a cég előbb lehetővé tette a manuális telepítést.

Az első visszajelzések alapján elég súlyos hibákat tapasztalt néhány felhasználó, akik éltek utóbbi lehetőséggel. Egy Robert Ziko nevű férfi szerint például azt tapasztalta, hogy a telepítés után rengeteg fájlja törlődött az eszközéről, egészen pontosan 220 GB adata veszett oda.

Nagy bajok vannak az új Windows frissítéssel
Volt, akinél 220 GB adat veszett oda.

A Microsoft bejelentette, hogy a problémák következtében felfüggeszti a manuális frissítést is.

Szüneteltetjük a Windows 10 October Update (1809-es verzió) megjelenését minden felhasználó számára, amíg vizsgáljuk azon felhasználók bejelentéseit, akiknek fájlok törlődtek eszközéről a telepítés után”

– írja a cég support oldalán. Jelenleg azt vizsgálják, hogy mennyire lehet széleskörű a probléma. az október 9-re tervezett bevezetést is eltolják.

De nem csak ilyen jellegű probléma merült fel: más felhasználók arra lettek figyelmesek, hogy a Feladatkezelő hibás értéket mutat a processzor terheltségéről. A Microsoft továbbá letiltotta néhány eszközön a telepítési lehetőséget az Intel Audio Display 10.25.0.3 – 10.25.0.8 verziószámú drivereinek kompatibilitási problémája miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik