Tech

Megérkezett a Windows legújabb nagy frissítése

A Microsoft szeptemberben jelentette be, hogy ősszel egy nagyobb frissítés érkezik a Windows 10 operációs rendszerhez „Windows 10 October Update” néven, ami az október beköszöntével a napokban elérhetővé is vált. 

Ez a Windows 10 1809-es verziója, ami több újítást is hoz. A fájlkezelőhöz érkezik egy sötét mód, frissítést kap a Microsoft Edge böngésző és az Xbox játékmód. A vágólap felhőalapú lesz, ami azt jelenti, hogy egyik eszközről másolhatunk tartalmat a másikra.

Hogyan tölthetem le?

Automatikusan: Ahogy minden nagy frissítés, ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára. A következő hetekben a Windows Update frissítőn keresztül a csomag egy része automatikusan települ az eszközünkre, annak befejezéséhez, valamint az újraindításhoz már magunk választhatunk időpontot, erről az alábbi figyelmeztetést kapjuk.

Fotó: Microsoft

Az előző nagy, áprilisi frissítéscsomaggal már olyan gépi tanulásos megoldást is alkalmazni kezdett a Microsoft, amivel megállapítható, hogy egy gép mennyire kompatibilis az új fejlesztésekkel, ezzel csökkentve annak lehetőségét, hogy összeomoljon, vagy ne rendeltetésszerűen működjön a rendszer.

Manuálisan: A Microsoft ugyan mindenkinek azt ajánlja, hogy várjuk meg, míg a Windows Frissítő feldobja nekünk a lehetőséget, az installálást magunk is elindíthatjuk.

Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha a tálcáról a Search (Keresés) segítségével kiválasztjuk a Frissítések keresése opciót. Ahogy a cég is írja blogjában, ha úgy találják, hogy az eszköz kompatibilitási problémával küzdhet, akkor nem engedik a telepítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik