Tech

Furcsa üzenetet láthatnak a Windows 10 felhasználói

Számos Windows 10-felhasználó számolt be arról a Redditen, hogy a Start menü ajánlott szekciója alatt egy üzenet buzdítja őket arra, hogy használják a Microsoft Edge böngészőt, amennyiben a Mozilla Firefoxot választották volna eddig. A redmondi cég láthatóan minden bevet annak érdekében, hogy minél többen próbálják ki új, Chromium alapú böngészőjét.

A Microsoft januárban adta ki a vadi új Edge böngészőt, ami az eddig használt EdgeHTML motor helyett már a Google Chromium alapjaira építkezik. Az új szoftver a Chromium Edge nevet kapta, és már több mint 90 nyelven tölthető Windows 7, Windows 8, Windows 10, macOS, sőt Android és iOS rendszerekre is. A váltás egészen okos húzás a Microsofttól, hiszen a lényege, hogy a webes fejlesztőknek nem kell több platformot megcélozniuk, ezzel az alacsony piaci részesedéssel bíró Edge talán kicsit nagyobb szeletet hasíthat ki a böngészők piacából, ami nem lesz egyszerű menet.

Forrás: Reddit

Látszik, hogy a cég már most agresszív reklámkampányba kezdett, ugyanis a visszajelzések alapján a Start menüben felbukkanó üzenetet azok látják, akik nem a Microsoft szoftverét használják, ráadásul eltávolítani sem lehet.

A módszert azonban nem mindenki találja zavarónak, a reddites hozzászólások szerint néhányan kimondottan örülnek neki, mert még nem hallottak az új Edge-ről – persze a másik oldalon ott vannak, akik gusztustalannak találják a dolgot, és vélhetően a Mozillánál sem díjazzák ezt a lépést.

Megjött a Microsoft vadiúj böngészője, innen töltheti le
A redmondiak a Chromium alapú szoftverrel harapnának ki nagyobb szeletet a böngészők piacából.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik