Tech

Xiaomi Mi 10: a töltéssel nem lesz gond

A Xiaomi Európában csak a február végén esedékes Mobile World Congress keretén belül mutatja be a legújabb csúcstelefonjait, a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro készülékeket, de Kínában már február 13-án tartanak egy online prezentációt, és már ezt megelőzően is számos információt kiszivárogtatott a cég.

A Mi 10 külsejéről maga a cég tett közzé hivatalos képet, most pedig a töltési lehetőségekkel büszkélkedtek el a kínai közösségi médiában: mindkét modell 50 W-tal lesz gyorstölthető vezetéken keresztül, vezeték nélkül 30 W ugyanez az érték, míg a reverse charging technológia (amikor a telefont használhatjuk vezeték nélküli töltőként) 10 W-os teljesítményt biztosít majd a felhasználók számára.

Fotó: Xiaomi

A Xiaomi Mi 10-be az eddig kiszivárgott információk szerint egy 4400 milliamperórás akkumulátor kerül, ami az 50 W-ot kihasználva kevesebb, mint egy óra alatt maximumra tölthető lesz nulláról.

A Mi 10-ről persze mást is tudni: 90 Hz-es AMOLED kijelző, Snapdragon 865 chipset, akár 16 GB RAM, a hátlapi kamerák egyike pedig 108 megapixeles, akárcsak a Samsung frissen bemutatott Galaxy S20 Ultra mobiljánál. Ennek megfelelően az ára sem lesz olyan baráti, mint a Xiaomi korábbi készülékeinél: amennyiben hinni lehet a forrásoknak, a sima Mi 10 4200 jüan környékén kerül majd forgalomba, ami a magyar piac esetében, az adókat is beleszámítva bőven 200 ezer feletti árcédulát jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik