Tech

Ilyen lesz a Xiaomi következő csúcstelefonja

A hazánkban is kifejezetten népszerű (és már hivatalosan is jelen lévő) Xiaomi február 13-án mutatja be a legújabb csúcstelefonjait, a Xiaomi Mi 10 és Xiaomi Mi 10 Pro készülékeket. A hivatalos leleplezésre ugyan még várni kell, de a gyártó már így is rengeteg infót megszellőztetett a két telefonról, többek között a sima Mi 10 külsejét is, amiről a napokban tettek fel egy képet a kínai közösségi médiába.

Íme a Xiaomi Mi 10. Fotó: Xiaomi

Habár a képen csak a Xiaomi Mi 10 látható, az már mindkét készülékről tudható, hogy ívelt kijelzővel kerülnek forgalomba, a szelfikamera egy képernyőbe vágott lyukba kerül a bal sarokba, egyik készülékről sem marad le a sokak számára fontos hagyományos fülhallgató-csatlakozó, az ujjlenyomat-olvasót a képernyőbe integrálták, és természetesen adott lesz az arcfelismerés lehetősége is.

Ami azonnal látható, hogy a Mi 10 négy hátlapi kamerát kapott, amiből a főegység 108 megapixeles, és a jelenlegi pletykák arról szólnak, hogy a Pro modellen ennél is több lencse kap majd helyet.

Tudni lehet továbbá, hogy mindkét készülék 90 Hz-es kiejlzővel lesz felszerelve, és a vadiúj Snapdragon 865 chipset dolgozik majd a burkolat alatt. Amennyiben pedig lehet hinni a szivárgásoknak, úgy a Xiaomi Mi 10-ből lesz 8 és 12 GB RAM-mal szerelt változat is, az ár pedig az elérhető háttértár (128 vagy 256 GB) függvényében 600 és 700 dollár között fog változni, ami a legdrágább modell esetében nagyjából 210 ezer forintot jelent. Értelemszerűen a Xiaomi Mi 10 Pro ennél drágábban kerül majd forgalomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik